Subscribe to List View Past IssuesRSS translate   facebook Like 0 Comment 0Share twitter
Liesivahdeista kattava tutkimus Norjassa
Hei,

Viime uutiskirjeessä kerroimme Norjan uudesta määräyksestä, jonka mukaan kaikki uudisasunnot on varustettava liesivahdilla heinäkuusta alkaen. Määräys nostaa mielenkiintoa tarjolla olevia ratkaisuja kohtaan, joten norjalainen testilaitos Sintef NBL testasi seitsemää markkinoilla olevaa liesivahtia syksyllä 2010.

Sintefin mukaan yleisesti liesivahtien toiminnassa on merkittäviä puutteita, mutta SAFERA-liesivahti osoittaa testin edistyksellisimpänä laitteena, että luotettava liesivahti voidaan toteuttaa käyttämällä useita antureita ja pitkälle vietyjä algoritmeja laitteen älykkyydessä.

Sintef kiinnittää huomiota erityisesti käyttäjäystävällisyyteen. Liesivahdin tulisi tunnistaa vaaratilanteet nopeasti, mutta olla myös häiritsemättä ruoanlaittoa. Suurimmalle osalle testin laitteista se osoittautui haasteelliseksi, ja Sintefin mukaan asiaan on kaksi syytä:
  1. Seinään asennettu lämpösäteilyä tarkkaileva liesivahti ei voi toimia luotettavasti kaikissa tilanteissa. Seinäasennuksessa anturi ei kykene havaitsemaan esimerkiksi etulevyillä olevia kuumia kattiloita yhtä hyvin kuin takalevyillä. Ainoa esteetön asennuspaikka on suoraan lieden yläpuolella.
  2. Yhden anturin liesivahdit ovat liian yksinkertaisia toimiakseen luotettavasti ja häiriöttömästi. Raportin mukaan yhden anturin ratkaisuilla useat vaarattomat tilanteet, kuten kattilan poistaminen kuumalta liedeltä tai kuuman uunipannun nostaminen uunista liedelle, voivat aiheuttaa turhia hälytyksiä.
SAFERA on testin ainoa liesivahti, joka tarkkailee lämpösäteilyä suoraan lieden yläpuolelta usealla anturilla, jolloin anturien näkökenttään ei jää katvealueita, ja liesivahti voi luotettavasti erottaa ruoanlaittotilanteet vaaratilanteista. Katso kuva alla.Sintef on Pohjoismaiden suurin riippumaton tutkimuslaitos, jossa työskentelee 2 100 asiantuntijaa. Sintef tekee vuosittain yli 7 000 tutkimusta noin 2 000 asíakkaalle. Koko raportti on luottevissa osoittessa:

» Lataa raportti (norjaksi)» Katso kuvagalleria uusista kohteistamme.


» Lataa Sintefin testiraportti (norjaksi).


Hyvää kesää,

toivottaa koko SAFERA:n väki. Alla taas yksi ruokaohjeemme, tällä kertaa kesäisen raikas bataatti-lime-chili -keitto.» Katso SAFERA-ruokablogi
Lähetä tämä viesti eteenpäin ystävällesi.
SAFERA Oy
| Muuntotie 1 01510 Vantaa
Puh. 0207 181 475 | email. info@safera.fi

Yhteystiedot on otettu SAFERA:n asiakasrekisteristä.

Jos et halua vastaanottaa SAFERA:n uutiskirjeitä, klikkaa:
yhteystietojen poistaminen postituslistalta.


Copyright (C) 2009-2010 SAFERA Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
Email Marketing Powered by MailChimp