Lue, miten voit parantaa vanhusten itsenäistä suoriutumista ja asumisen turvallisuutta kodikkuudesta tinkimättä.
>> Lue lisää kotimaisesta ja palkitusta ratkaisustamme


Kerro meille arvokas näkemyksesi lieden käyttöturvallisuudesta vanhusasumisessa, ja voita hyödyllinen Kodin Turvakirja*: "Kodin turvakirja on tarkoitettu vanhenevan väestömme oman kodin turvallisuuden parantamiseen, jotta kaikki voisimme asua omassa kodissamme mahdollisimman pitkään."
>> Vastaa kyselyymme

Ota yhteyttä, niin autamme tarjoamaan vanhuksille asuinolosuhteet, joissa itsenäinen, onnellinen ja arvokas vanhuus on mahdollista.

Ystävällisin terveisin,

Henri Andell
Toimitusjohtaja
SAFERA Oy
040 516 6557

Rutiinit tuovat turvallisuutta vanhuksen arkeen

Tutut ja turvalliset rutiinit ylläpitävät vanhuksen itsetuntoa. Aamupuuro on monelle vanhukselle tärkeä päivän aloitus. Muistihäiriöiden takia lieden turvallinen käyttö voi kuitenkin olla haaste, jonka takia vanhus saattaa joutua luopumaan hänelle tärkeästä rutiinistaan.

Lieden käyttöturvallisuutta voidaan nyt parantaa muuttamatta lieden käyttötottumuksia, jolloin ruoanlaitto sujuu tavallisella liedellä kuten ennenkin - mutta turvallisesti. Kun vanhus suoriutuu rutiineistaan itsenäisesti, vanhuksen elämänlaatu säilyy mahdollisimman hyvänä mahdollisimman pitkään.

Unohduksia salliva keittiö yhdellä ratkaisulla

Keittiössä on monta muistettavaa asiaa. Lieden turvallisen käytön lisäksi keittiön kunnon ylläpitäminen vaatii jatkuvaa huolellisuutta. Voit parantaa asuinmukavuutta ja -turvallisuutta, ennaltaehkäistä keittiön tyypillisiä vahinkoja ja pitää sisäilman puhtaana yhdellä ratkaisulla.

Kotimainen, moninkertaisesti palkittu SAFERA parantaa asumisen turvallisuutta kodikkuudesta tinkimättä. Lue lisää ainutlaatuisesta ratkaisusta, joka tarjoaa seuraavat hyödyt:


Liesivahti on enemmän kuin turvaliesi
Pysäyttää vaaratilanteet katkaisemalla liedestä sähköt ja tarvittaessa myös sammuttaa syttyneen liesipalon. Hälytys myös hoitajalle.

• Mahdollisuus laittaa ruokaa turvallisesti itse lisää tunnetta oman elämän hallitsemisesta ja on tärkeä osa itsenäistä asumista
• Enemmän kuin turvaliesi: tarjoaa paremman turvatason eikä muuta lieden käyttötottumuksia. Sopii olemassa olevaan lieteen
• Täysi turvataso asukkaan toimintakunnosta riippumatta
• Voi hälyttää myös hoitajalle vaaratilanteesta
Katso video liesivahdin toiminnasta


Tarveohjaus huolehtii liesituuletuksesta automaattisesti
Parantaa keittiön sisäilman laatua ohjaamalla liesituuletusta automaattisesti ruoanlaiton mukaan.

• Huolehtii liesituuletuksesta automaattisesti, joten liesituuletinta ei tarvitse muistaa tai ylettää käyttää
• Edistää esteettömyyttä, jolloin asunto sopii erilaisille käyttäjille. Esimerkiksi pyörätuolilla liikkuvien ei tarvitse kurottaa liesituuletusta päälle
• Automaattisella liesituuletuksella voidaan säästää energiaa, koska tuuletus on päällä vain ruuanlaiton aikana
• Automaattisilla savuilmasimilla varustetuissa kohteissa voidaan vähentää ruoanlaiton aiheuttamia turhia palohälytyksiä


Vesivuotovahti ehkäisee vahinkoja
Ehkäisee vesivuodoista aiheutuvia vahinkoja hälyttämällä alkavista vesivuodoista keittiössä.

• Pienetkin vesivuodot aiheuttavat hälytyksen, jolloin ne voidaan pysäyttää ennen vahinkojen syntymistä
• Voit pienentää vesivahinkoihin liittyviä taloudellisia riskejä
• Voit sijoittaa 1-4 vesivuotoanturia tyypillisimpiin vuotokohtiin, kuten astianpesukoneen ja hajulukon alle

Itsenäisesti suoriutuva vanhus, jolle tarjotaan turvallinen ja kodikas paikka asua, voi elää onnellisen ja arvokkaan vanhuuden. Tyylikkään SAFERA-turvaratkaisun voit hankkia kätevästi esiasennettuna lisävarusteena liesikuvuissa ja -tuulettimissa. Lue lisää sivuiltamme tai ota yhteyttä!
* Arvomme kyselyyn vastanneiden kesken 10 kpl Kodin Turvakirjoja. Osallistuakseen arvontaan kyselyyn tulee vastata toukokuun 2010 loppuun mennessä. Ilmoitamme voittajille henkilökohtaisesti kesäkuun alussa.
"Ideanne on nerokas ja tukee itsenäistä ja turvallista elämää kotona. Vanhuksen omatoimisuus säilyy ja itsetunto vahvistuu, kun hän vielä vanhanakin ja muistihäiriöisenä saa/uskaltaa valmistaa omat ruokansa ja näin elämän laatu/mielekkyys säilyy ja tunne siitä, että hallitsee omaa elämäänsä vahvistuu."
Pirjo Rehula, POSEK Oy


"Innovaatiolla voidaan suoraan vaikuttaa erityisryhmien asumisen paloturvallisuuteen."
Sisäasiainministeriö, Palosuojelurahaston Innovaatiopalkinto 2007


Vertailun paras
Työtehoseuran liesiturvavertailu 2009


"Todellinen liesiturvalaite"
TM Rakennusmaailma 5/2009


Kultamitali kansainvälisessä Excellence in Design 2010 -kilpailussa.
Appliance Design


Tutustu myös referensseihin!


Alfamerin uusi Kodin Turvakirja on ilmestynyt

Joka kodin turvakirja on tarkoitettu vanhenevan väestömme oman kodin turvallisuuden parantamiseen, jotta kaikki voisimme asua omassa kodissamme mahdollisimman pitkään. Kirjassa käsitellään mm. seuraavia asioita: Asunnon kunnostus, Henkilökohtaiset ja omaisuuden turvalaitteet ja tapaturmien esto, Apuvälineet päivittäiseen elämiseen, Liikenne ja liikkuminen, Teknisten laitteiden käyttö, Mistä saa palveluja, Miten ja mistä haetaan avustuksia ja tukia.

Katso sivut 34-35.
Lähetä tämä viesti eteenpäin ystävällesi.
SAFERA Oy
| Muuntotie 1 01510 Vantaa
Puh. 0207 181 475 | email. info@safera.fi

Yhteystiedot on otettu SAFERA:n asiakasrekisteristä.

Jos et halua vastaanottaa SAFERA:n uutiskirjeitä, klikkaa:
yhteystietojen poistaminen postituslistalta.


Copyright (C) 2009-2010 SAFERA Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
Email Marketing Powered by MailChimp