Hei,

Liesivahdin tarve näkyy TOASin opiskelijoille ja lapsiperheille suunnatun asukaskyselyn tuloksissa: yli 60% TOAS-kyselyyn vastanneista kertoi, että SAFERA-liesivahti on pysäyttänyt vähintään yhden vaaratilanteen viimeisen puolen vuoden aikana. Kasvava kiinnostus kodin turvallisuuteen näkyy myös Kotosalla Säätiön senioriasumisen tutkimuksessa.

SAFERA-liesivahti parantaa lieden käyttöturvallisuutta muutamatta lieden käyttötapoja. Esittelemme uudessa ruokablogissamme savuisia ja tulisia ruokia, joita voit tehdä turvallisesti ilman tulta SAFERA-liesivahdin huomaamattoman valvonnan alla.

Katso myös uusi asennusvideomme, josta näet kuinka vaivatonta SAFERA-liesivahdin asentaminen on.

Ollaan yhteydessä!

Henri Andell
Toimitusjohtaja, SAFERA Oy
040 5166 557TOAS-kyselyssä yli 60% asukkaista: SAFERA on ehkäissyt vaaratilanteen

TOAS ja SAFERA toteuttivat tammi-helmikuussa asukastyytyväisyyskyselyn SAFERA-liesivahdin käyttöön liittyen. Kiinnostuksen kohteena oli erityisesti kuinka usein liesivahti on estänyt vaaratilanteen, lisääkö liesivahti turvallisuuden tunnetta ja onko liesivahti vaikuttanut ruoanlaittotottumuksiin. Tulokset osoittavat, että liesivahdille on tarvetta. Pääosa TOASin asukkaista on ahkeria ruoanlaittajia, jolloin läheltä piti -tilanteiltakaan ei ole vältytty.

Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiön Iso-Heikkilän asuntoihin asennettiin kesällä 2010 remontin yhteydessä SAFERA-liesivahdit jokaiseen asuntoon. Puolen vuoden käytön jälkeen SAFERA ja TOAS toteuttivat yhdessä asukastyytyväisyyskyselyn SAFERA-liesivahdin käytöstä. Vastaajien joukossa oli useita lapsiperheitä.

Tulokset osoittavat, että liesivahdille on selkeästi tarvetta. Lähes 40% vastaajista kertoi SAFERA-liesivahdin estäneen useamman kuin yhden vaaratilanteen puolen vuoden aikana ja vähintään yhden vaaratilanteen liesivahti oli pysäyttänyt yli 60%:lla vastaajista. Useimmissa tapauksissa syynä oli ollut levyn unohtuminen päälle, mutta muutamia vaaratilanteita oli syntynyt myös kun lapsi tai kotieläin oli kääntänyt lieden päälle. Vaaratilanteita kommentoitiin muun muassa seuraavasti:

”Kummipoika oli kääntänyt levyt ja uunin päälle, kun muut olivat olohuoneessa, onneksi liesivahti hälytti, niin vaaratilannetta ei päässyt kehittymään.”
”Pari kertaa laittanut väärän levyn päälle huomaamatta, ja vasta piipityksen jälkeen olen huomannut asian.”

Lähes kaikki vastaajat kokivat lieden käyttöturvallisuuden parantuneen merkittävästi SAFERA-liesivahdin ansiosta. Erityisesti huoli lieden unohtumisesta päälle on vähentynyt, mikä tulee ilmi esimerkiksi seuraavasta kommentista:

”Olen ollut todella tyytyväinen liesivahtiin, enää ei ole tarvinnut kotoa lähtiessä joka kerta tarkastaa onko liesi mennyt/jäänyt vahingossa päälle.”

SAFERA-liesivahdin helppokäyttöisyys sai myös kiitosta eikä liesivahti ole muuttanut asukkaiden ruoanlaittotottumuksia. Asteikolla 1-5 helppokäyttöisyys sai keskiarvoksi 4,3. Monet vastaajat totesivat laitteen olevan erittäin hyödyllinen, ja muutamat vastaajat aikoivat hankkia SAFERA-liesivahdin tuleviinkin koteihinsa:

”Oikein hyvä, meinaamme hankkia tulevaan kotiinkin tällaisen!”
”Tosi hyvä vehje varsinkin lapsiperheille. Mekin käytämme lapsilukkoa koko ajan pöydillä hyppivien kissojen vuoksi.”
”Liesivahti on erinomainen, kun taloudessa on isohko koira, joka voisi saada lieden vahingossa päälle! Tulisi olla joka taloudessa!”

”On hyvä, että liesivahti hälyttää myös vesivahingosta.”

Lataa yhteenveto tuloksista täältä.Tutkimus: Seniorit arvostavat asumisessa yhteisöllisyyttä, turvallisuutta ja palveluita

"Tutkimus havainnollisti, että hyvinvointi-teknologiaan suhtautuminen oli positiivista ja sitä seniorit haluavat asumisen tueksi jossain määrin. ... Useimmin toivottiin sellaisia asuntoa turvaavia laitteita, jotka toimivat silloinkin, kun asukkaan oma toimintakyky on rajoittunut."
» Lue lisää Kotosalla Säätiön sivuilta
Pasta Carbonara
á la SAFERAUudessa ruokablogissamme esittelemme savuisia tai tulisia ruokia, joita voit tehdä turvallisesti ilman tulta. Ensimmäinen reseptimme on muunnoksemme tunnetusta italialaisesta klassikosta Pasta Carbonarasta.


Katso uusi asennusvideo


Asennus vastaa tavallisen liesituulettimen ja lieden asentamista.


Tutustu uusiin referenssikohteisiin


Kiinteistö Oy Helsingin Palveluasunnot. Helsingin kaupungin tukikodit ovat tarkoitetut asiakkaille, jotka eivät päihdeongelman tai muun syyn vuoksi selviydy itsenäisessä asumisessa tai solutukiasunnossa. SAFERA-turvatekniikalla varustettuja tukiasuntoja on noin 60 kpl ympäri Helsinkiä.


Länsgården Fastigheter AB, Örebro, Ruotsi. Örebron kunta ja Länsgården Fastigheter AB ovat toteuttaneet yhdessä mukavan ja turvallisen senioritalon, joka mukautuu asukkaan elämäntilanteen mukaan.

Lisää referenssikohteita täällä.
Lähetä tämä viesti eteenpäin ystävällesi.
SAFERA Oy
| Muuntotie 1 01510 Vantaa
Puh. 0207 181 475 | email. info@safera.fi

Yhteystiedot on otettu SAFERA:n asiakasrekisteristä.

Jos et halua vastaanottaa SAFERA:n uutiskirjeitä, klikkaa:
yhteystietojen poistaminen postituslistalta.


Copyright (C) 2009-2010 SAFERA Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.
Email Marketing Powered by MailChimp